Az alapítványról

Nádasdy Alapítvány a művészetért és a környezetért

A Nádasdy Alapítvány Kanadában, az Egyesült Államokban és Magyarországon, 1992 óta bejegyzett “közhasznú” non-profit szervezet.

Munkatársai, kuratóriuma és Baráti Körének tagjai azon munkálkodnak, hogy a tulajdonosi jogokat gyakorló Műemlékek Nemzeti Gondnokságával szorosan együttműködve mielőbb sikerüljön a kastélyt és a parkot eredeti állapotában helyreállítani és a munkák befejeztével, sőt azokkal párhuzamosan is a Nádasdy Akadémia programját és működési feltételeit megteremteni.

Az épület és a park már eddig is számos nagysikerű, – részben akkreditált – rendezvénynek adott otthont, melyekről a TV, a rádió és az írott sajtó rendszeresen tájékoztatta a közvéleményt.

Az akadémiai programokon kívűl számos egyéb, kulturális és társadalmi esemény zajlott a kastélyban, melynek bevételei nagyban hozzájárultak – és a jövőben a homlokzat rendbetételét követően – növekvő számukkal egyre jobban hozzájárulhatnak a kastély és az Alapítvány fenntartási költségeihez.

Fővédnökök

A Magyar Köztársaság elnöke
Kanada főkormányzója
New York Állam Kormányzója, és
Habsburg Ottó

Sólyom László a Magyar Köztársaság Elnöke és Szily Katalin a Magyar Országgyűlés Elnöke 2008-ban látogatásával megtisztelte Nádasdladányt. A kastély és a park megtekintését követően kerekasztal megbeszélésen méltetták az Alapítvány eddigi, a magyar kultúrát, egészségvédelmet és természetvédelmet fókuszban kezelő tudományos és ismeretterjesztő tevékenységét.

Az Alapítvány eddigi működéséért kapott díjak:

1998
Henry Ford Európai Természeti és Kultúrális Örökségért Díj